NİSA–103: Fe izâ kadaytumus salâte fezkurûllâhe kıyâmen ve kuûden ve alâ cunûbikum, fe izatma’nentum fe ekîmus salât(salâte), innes salâte kânet alel mu’minîne kitâben mevkûtâ(mevkûten).
Namazı bitirdiğinizde; ayaktayken, otururken ve yan üzeriyken (yan üstü yatarken) Allah’ı hep zikredin! Güvenliğe kavuştuğunuzda namazı erkânıyla kılın. Çünkü namaz, mü’minlerin üzerine, vakitleri belirlenmiş bir farz olmuştur.
Ayettede belirtildiği gibi ve benim bu ayetten anladığım kadarıyla her durumda Allah zikredilebilir, yolda yürürken vs.Ancak tabi en makbulü abdestli ve kıbleye dönük olanıdır herhal
en doğrusunu Allah bilir.
Ömür sermayesi pek azdır, lüzumlu işler ise pek çoktur
Kelime-i Tevhid abdestli çekilmelidir.Kıbleye yönelmek elbet makbuldür ancak yolda veya herhalgi bir mekanda (temiz ve ibadete uygun olmalı) çekile bilir.
Kardeşiminde belirttiği gibi ayeti kerime açıkca söylemiştir Allah ı zikretmek için edepli olunması ve huşuyla gerçekleştirilmesi yeterlidir.
Allah her kulunun her nerede,ne kadar ve hangi duygular içinde kendisini andığını bilir vee hesap gününde açığa çıkarmak üzre bu bilgiler saklanır.
Allah Azze ve Celle o büyük günde yüzümüzü kara çıkarmasın.
* Cevap :02 Ağustos 2008 14:07:11 Tarihinde Düzenlendi
Mustafa demek istediğin "Kişiler çekmek için aldıkları rakamı tamamlıyorlarmı? Yani tevhid sayısı için çektim diyenlere veya çekicem diyenlere güvenilipte eksik bağış yapılmasın".ise
Bunu wepmaster ile bu konuyu açmadan önce konuştuk.Karar olarakta wep konuyu açmak istedi.
Bende onayladım Allah ın izniyle çünkü düşüncemiz şu.
Eğer bi arkadaşımız tevhidi alıpta çekmediyse o kişinin kendi boynuna ki (sanmıyoruz ki hiç bi arkadaşımız ve büyükleriz aldım çekicem diyerek tamamlamama gibi bir durumla ne bizi ne de kendisini suşlu konumuna düşürmez).
Sen tevhid bağışında bulunmak istiyorsan kendinden sorumlusun sen çektiğini bağışlaa hem kazan hem faydalı ol.
Allah her kulunun eğrisini doğrusunu bilir.
Arkadaşlar acizane bir tavsiyem olacak tevhid bağışında katkısı olsun isteyenler önce tevhidi çekip sonra bağış yapsalar bağışladıkları rakam garanti olur Allahın izniyle